Siirry suoraan sisältöön

Kesäkurpitsaa jokaiseen ateriaan – 20 herkullista reseptiä ja vinkit pakastamiseen

Kesäkurpitsaa jokaiseen ateriaan – 20 herkullista reseptiä ja vinkit pakastamiseen

Kesäkurpitsa on kesän lahja keittiöön! Tämä monipuolinen vihannes taipuu niin suolaisiin kuin kevyisiin ruokiin, ja sen runsaus innostaa kokeilemaan uusia makuja. Etsitpä sitten nopeaa välipalaa, täyttävää pääruokaa tai tapaa säilöä satoa talveksi, tässä artikkelissa on 20 inspiroivaa ideaa kesäkurpitsan käyttöön sekä bonuksena kolme tapaa pakastaa se. Tartu veitseen ja anna kesäkurpitsan loistaa!

Kesäkurpitsaveneet jauhelihatäytteellä

Nämä täytetyt kesäkurpitsaveneet ovat täydellinen valinta arki-illalliselle tai juhlien keskipisteeksi. Leikkaa kesäkurpitsa puoliksi, koverra sisus ja täytä maustetulla jauhelihalla, tomaattikastikkeella ja sipulilla. Ripottele päälle juustoa ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla – herkullista ja näyttävää!

Rapeat kesäkurpitsavohvelit

Aloita aamu terveellisesti kesäkurpitsavohveleilla! Raasta kesäkurpitsa, sekoita kananmuniin, juustoon, tilliin ja ripaukseen jauhoja. Paista vohveliraudassa rapeiksi ja tarjoile smetanan tai jogurtin kera. Tämä on hauska tapa lisätä vihanneksia aamupalaan.

Kesäkurpitsaminipizzat

Pienet kesäkurpitsapizzat ovat hauska ja nopea alkupala. Viipaloi kesäkurpitsa paksuiksi kiekoiksi, levitä päälle tomaattikastiketta ja juustoa. Lisää halutessasi esimerkiksi oliiveja tai paprikaa. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia ja koristele basilikalla.

Kesäkurpitsaspagetti tomaattikastikkeessa

Kevyt ja raikas vaihtoehto pastalle syntyy kesäkurpitsasta. Leikkaa se ohuiksi suikaleiksi spiraalileikkurilla ja sekoita nopeasti paistettuun tomaattikastikkeeseen, joka on maustettu valkosipulilla ja pippurilla. Kypsennä pari minuuttia ja nauti kesäisestä mausta!

Kesäkurpitsaa jokaiseen ateriaan – 20 herkullista reseptiä ja vinkit pakastamiseen

Hrustavat kesäkurpitsatikut

Nämä rapeat tikut ovat täydellinen naposteltava. Leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi, pyöritä maustetussa smetanassa ja kierittele parmesaanin sekä korppujauhojen seoksessa. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia ja dippaa suosikkikastikkeeseesi.

Samettinen kesäkurpitsakeitto

Lämmin ja kermainen keitto on lohturuokaa parhaimmillaan. Kuullota sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa ja perunaa, keitä kypsiksi ja soseuta. Viimeistele tilkalla kermaa ja ripottele päälle krutonkeja tai yrttejä.

Kesäkurpitsapiirakka juustotäytteellä

Tämä piirakka hurmaa rapealla pohjallaan ja täyteläisellä täytteellään. Valmista taikina voista ja jauhoista, täytä ohuilla kesäkurpitsaviipaleilla ja juusto-smetanaseoksella. Paista 180 asteessa 35 minuuttia – täydellinen brunssille!

Kesäkurpitsasäilyke

Helppo säilyke syntyy paahtamalla kesäkurpitsaa, porkkanaa ja tomaattia uunissa. Soseuta, mausta suolalla ja öljyllä ja nauti leivän päällä tai lisukkeena.

Värikäs ratatouille

Tuo ranskalainen klassikko keittiöösi! Asettele kesäkurpitsa-, tomaatti- ja munakoisoviipaleet kauniisti vuokaan, kaada päälle tomaattikastiketta ja paista 180 asteessa 45 minuuttia. Tämä on yhtä kaunis kuin maukas!

Kesäkurpitsavuoka

Nostalginen vuoka syntyy raastetusta kesäkurpitsasta, munista ja juustosta. Paista 180 asteessa 35 minuuttia ja tarjoile smetanan kera – takuuvarma hitti!

Kesäkurpitsasalaatti kuskusilla

Raikas ja täyttävä salaatti syntyy kuskusista, grillatuista kesäkurpitsoista ja paahdetuista manteleista. Mausta oliiviöljyllä ja pippurilla – erinomainen lounasidea!

Kesäkurpitsapannukakut

Nämä suolaiset pannukakut maistuvat loistavasti esimerkiksi lohen tai tuorejuuston kanssa. Sekoita raastettu kesäkurpitsa taikinaan ja paista rapeiksi.

Kesäkurpitsarullat juustotäytteellä

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi, täytä juusto-valkosipuliseoksella ja paista tomaattikastikkeessa 180 asteessa 20 minuuttia. Herkullinen alkupala tai pääruoka!

Kesäkurpitsarulla sienitäytteellä

Paista raastetusta kesäkurpitsasta ohut levy, täytä paistetuilla sienillä ja rullaa. Leikkaa viipaleiksi ja nauti – tämä on hauska tapa yllättää vieraat!

Kesäkurpitsaa jokaiseen ateriaan – 20 herkullista reseptiä ja vinkit pakastamiseen

Kesäkurpitsapihvit kanan kanssa

Sekoita raastettu kesäkurpitsa kananmunaan ja jauhoihin, paista rapeiksi pihveiksi. Tarjoile smetanan tai jogurtin kera – nopea arkiruoka!

Uunivihannekset kesäkurpitsalla

Paista kesäkurpitsaa, perunaa ja paprikaa mausteiden kera 200 asteessa 30 minuuttia. Tämä värikäs lisuke sopii jokaiseen ateriaan.

Raikas kesäkurpitsasalaatti mintulla

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi nauhoiksi, mausta mintulla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Anna marinoitua hetki – kevyt ja kesäinen lisäke!

Kesäkurpitsasmoothie

Sekoita kesäkurpitsa, omena ja pinaatti sileäksi juomaksi. Lisää tilkka vettä tai kasvijuomaa – terveellinen startti päivään!

Kesäkurpitsalevite

Paista kesäkurpitsa pehmeäksi, sekoita sulatejuustoon ja mausta valkosipulilla. Levitä leivälle tai käytä dippinä – yksinkertaista ja maukasta!

Marinoidut kesäkurpitsat talveksi

Säilö kesäkurpitsa viipaleina valkosipulin, mintun ja mausteiden kera. Kaada päälle kuuma marinadi suolasta, sokerista ja etikasta, sulje purkit ja nauti talvella.

Bonus: Kesäkurpitsan pakastaminen

  1. Palasina: Leikkaa kuutioiksi tai viipaleiksi, pakasta alustalla ja siirrä pussiin. Sopii patoihin ja keittoihin.
  2. Raasteena: Raasta, purista neste pois ja pakasta pienissä erissä. Täydellinen pannukakkuihin tai vuokiin.
  3. Blanšattuna: Keitä paloja 1–2 minuuttia, jäähdytä jäävedessä ja pakasta. Säilyttää muodon uuniruokiin.

Kesäkurpitsa on keittiön moniottelija, joka ei petä! Kokeile näitä reseptejä ja löydä uusia suosikkeja. Mikä idea sytytti sinut eniten? Hyppää keittiöön ja anna makujen viedä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *